1567

Κώστας Ζαφείρης

Ξεχωριστή βραδιά στο ΣΕΦ

Γεια χαρά σε όλους… Ξεκινά, σήμερα, η πρώτη «διαβολοβδομάδα» (για το 2020) της Ευρωλίγκας (Τρίτη και Τετάρτη θα διεξαχθεί η 19 αγωνιστική – Πέμπτη και Παρασκευή η 20ή).

Πάμε να δούμε τι κρατάμε…

Η Κίμκι (έχει αρχίσει και αισθάνεται άβολα στον πάγκο ο Κουρτινάιτις) υποδέχεται την Βαλένθια, με τις «νυχτερίδες» να μην έχουν διαθέσιμους τον καλύτερο παίκτη, ηγέτη και αρχηγό τους, τον σέντερ Ντούμπλεβιτς και τον καλό Αμερικανό ψηλό Τομπέι.

Εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει ο Σβεντ.

Η ΤΣΣΚΑ επιστρέφει στην έδρα της, την «Megasport Arena», για να υποδεχθεί την Ρεάλ των 13 συνεχόμενων νικών στη διοργάνωση. Χωρίς Κλάιμπερν, Στρέλνιεκς, Χάκετ η «ομάδα του στρατού», ντεμπούτο για τον Σαντ Ρος (αποκτήθηκε από την ΑΕΚ έναντι 500.000 ευρώ). Οι Μαδριλένοι πήγαν στη Μόσχα με τον Λάσο να μην έχει στη διάθεσή του τους Ράντολφ, Ρούντι, επιστρέφει ο αρχηγός Γιουλ και ο πολύτιμος Αργεντινός φόργουορντ Ντεκ.

Δεν κοντράρω ποτέ την Ρεάλ…

Στην Τουρκία, η Εφές φιλοξενεί την Αρμάνι. Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Αταμάν για την συμμετοχή ή όχι του Μίσιτς, στον δρόμο της επιστροφής ο σέντερ Ντάνστον.

Στο Μιλάνο αποθεραπεύτηκε ο Νέντοβιτς (έπαιξε στο πρωτάθλημα), μπήκε στην αποστολή ο Σέλβιν Μακ αλλά απογοητεύει με την μέχρι τώρα εικόνα του, στο απουσιολόγιο τα ονόματα των «πολυεργαλείων» Μπρουκς και Μορασκίνι, δανεικός στην Τενερίφη ο ψηλός Γουάιτ που δεν έπεισε τον Μεσίνα.

Τρένο η Εφές…

Από το ζευγάρι Φενέρ – Βιλερμπάν (δύσκολα θα καθίσει απόψε στον πάγκο των πρωταθλητών Γαλλίας ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ίωση), κρατάω τη νίκη της ομάδας του Ομπράντοβιτς από το ημίχρονο. Πήρε Νάναλι, Τόμας, γύρισαν οι Βέσελι, Ντουβερίογλου, «οκ» και ο Σλούκας για την Φενέρ (άπαντες παρόντες πλέον).

Χωρίς τον σκόρερ Τζάκσον οι Γάλλοι. Δεν έχει τύχη η Βιλερμπάν.

Στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα γνωρίσει την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού (πριν το τζάμπολ η διοίκηση του συλλόγου θα βραβεύσει τον Βασίλη Σπανούλη για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Ευρωλίγκας), στην επιστροφή του έπειτα από 5,5 χρόνια στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», τους οποίους το 2013 είχε οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Με «κοντό» ρόστερ οι Πειραιώτες λόγω του κοψίματος των Ριντ, Τσέρι, αλλά με τον Μιλουτίνοφ να φωνάζει «παρών» και τις… παλιοσειρές έτοιμες να παλέψουν μέχρι το τέλος για μία θέση στην πρώτη οχτάδα. Πάνοπλη και επικίνδυνη η Αλμπα, όμως σήμερα δεν θα γλιτώσει.

Στο Τελ Αβίβ, η πανίσχυρη μπροστά στο κοινό της Μακάμπι (σταθερά εκτός οι Κάσπι, Ντι Μπαρτολομέο, Μπλακ – γύρισε ο Γουόλτερς) υποδέχεται την Μπάρτσα (έξω οι Πάνγκος, Ερτέλ) που προέρχεται από τρεις κολλητές ήττες (δύο για την Ευρωλίγκα και μία για το πρωτάθλημα).

Δεν καταλαβαίνει τίποτα η ομάδα του Σφαιρόπουλου στο κάστρο της, όμως οι «μπλαουγκράνα» είναι… θυμωμένοι. Το αφήνω στην άκρη.

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης