574

Μάκης Μηνδρινός

Παιχνίδι στην αλλαγή προπονητών

Χαιρετώ! Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, Εθνικές ομάδες τέλος, θα τις ξαναδούμε στο… Μουντιάλ. Δεν έχει άλλη διακοπή μέχρι τον Νοέμβρη που θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τώρα μέχρι τότε, non stop!

Με Εθνικές ομάδες σπανίως ασχολούμαι, είδα μόνο στιγμιότυπα το προηγούμενο διάστημα και μεγάλος μέρος του αγώνα της Εθνικής μας απέναντι στη Β.

Ιρλανδία. Στοιχηματικά, το προηγούμενο Σ/Κ ήθελε να πληρώσει και πλήρωσε, με την Τρανμίρ να σκοράρει στα βαθιά χασομέρια και να παίρνει το τρίποντο στη Γουόλσολ.

Στα δικά μας, εκπομπή δεν έχουμε σήμερα καθώς ο Billaras έχει στηθεί από… χθες το βράδυ στην Αγιά Σοφιά, περιμένοντας να μπει στο νέο του γήπεδο! Την μίνι ανάλυσή μας για τα ματς του Σ/Κ, όμως, την κάναμε χθες, όσοι θέλετε μπορείτε να μας δείτε στο YouTube αλλά και να μας ακούσετε στο Spotify, ή όποια άλλη πλατφόρμα podcast χρησιμοποιείτε.

{ https://www.youtube.com/watch?v=dNt-ufbeR68&t=494s }

Από την επόμενη εβδομάδα θα μπούμε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς, με Vidcast/Podcast τη Δευτέρα και εκπομπή εδώ, στο Betsellers Radio, την Παρασκευή. Επίσης, έρχεται και μια μικρή έκπληξη, έτσι, για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πάμε στα εγγλέζικα, αγωνιστικά και μη. Ήταν δεδομένα ότι θα είχαμε αλλαγές προπονητών μέσα στη διακοπή, συμβαίνει σχεδόν πάντα. Στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την αποχώρηση του Σκοτ Πάρκερ από την Μπόρνμουθ τέλος Αυγούστου και την απομάκρυνση του Τούχελ από την Τσέλσι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, είδαμε τον Πότερ να φεύγει από τη Μπράιτον για την Τσέλσι και την Μπράιτον να φέρνει τον Ντε Τσέρμπι, πρώην της Σαχτάρ.

Ο Ιταλός θα κάνει ντεμπούτο στο «Ανφιλντ» το Σάββατο, κόντρα στη Λίβερπουλ.

Στην Τσάμπιονσιπ είχε προηγηθεί η μετακίνηση του Αλεξ Νιλ από τη Σάντερλαντ στη Στόουκ και η πρόσληψη του Τόνι Μόουμπρεϊ στη δεύτερη. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, ο Μαρκ Φοθέρινγκχαμ, πέρσι βοηθός του Μάγκατ στη Χέρτα, ανέλαβε τη Χάντερσφιλντ μετά την απομάκρυνση του Σκόφιλντ.

Ντεμπούτο θα κάνει το Σάββατο στο Ρέντινγκ. Τέλος, επίσης, ο Στιβ Μόρισον από την Κάρντιφ (ανέλαβε υπηρεσιακός ο πρώην αρχηγός της, Μαρκ Χάντσον) και ο Πολ Γουόρν από τη Ρόδεραμ, με τον τελευταίο να αποχωρεί για τη Ντέρμπι, ομάδα που παίζει μια κατηγορία χαμηλότερα. Θα μιλήσουμε για τη Ρόδεραμ και παρακάτω. Τέλος, ο Σλάβεν Μπίλιτς αντικατέστησε τον Ρομπ Εντουαρντς στη Γουότφορντ και θα κάνει ντεμπούτο την Κυριακή κόντρα στη Στόουκ.

Στη Λιγκ 1, αρχές Σεπτέμβρη είχε αποχωρήσει από την Μπέρτον ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, με τον Ντίνο Μάαμρια να αναλαμβάνει. Και πριν από μία εβδομάδα, όπως είπαμε και προηγουμένως, ο Πολ Γουόρν άφησε τη Ρόδεραμ για τη Ντέρμπι, η οποία αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον Λίαμ Ροζίνιορ, που είχε αναλάβει όπως όπως μετά την αποχώρηση του Ρούνεϊ.

Στη Λιγκ 2 δύο οι αλλαγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, γνωστές είναι, ο Πολ Χάρτλεϊ αποχώρησε από την Χάρτλπουλ, με τον Κιθ Καρλ να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός και στο ντεμπούτο του να μένει στο 0-0 με τη Τζίλιγχαμ και τον Γουέιν Μπράουν να αποτελεί παρελθόν από την Κόλτσεστερ (υπηρεσιακός ο Μπολ).

Αυτά με τα των προπονητών για να ξέρουμε που βρισκόμαστε.

Από ‘κει και πέρα, γίνονται διάφορα ενδιαφέροντα εξωαγωνιστικά. Ας πούμε, οι ομάδες συνεδρίασαν χθες προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αλλάξουν ώρα έναρξης των αγώνων τους, να ξεκινούν νωρίτερα, προκειμένου να γλιτώσουν τα έξοδα από τα φώτα του γηπέδου λόγω της ενεργειακής κρίσης! Οι περισσότεροι πάντως ψήφισαν κατά, οπότε προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι.

Επίσης, οι ομάδες ζητούν χρήματα από την Ομοσπονδία, που τους αντιστοιχούν από τη συμφωνία με την Sky Bet, καθώς έχουν να παίρνουν χρήματα από το affiliation που προκύπτει από τα χαμένα χρήματα των παικτών του στοιχήματος, που γράφτηκαν στην SkyBet μέσα από τα μπάνερ της EFL! Μέσα σε όλα αυτά η διοίκηση της Φόρεστ Γκριν κατηγορεί ανοιχτά την Πόρτσμουθ που της πήρε τον αθλητικό διευθυντή και τη Γουότφορντ που της είχε πάρει τον προπονητή.

Ε, πρέπει να κατέβει από το συννεφάκι της κι αυτή…

Πάμε στα καθαρά στοιχηματικά, να δούμε τι παίζουμε.

Πρέμιερ Λιγκ

Δύο μεγάλα ντέρμπι, ένα στο Λονδίνο και ένα στο Μάντσεστερ. Στο Αρσεναλ – Τότεναμ έχουμε ντέρμπι κορυφής, δεν μπλέκω, δεν έχει δώσει δικαιώματα η Αρσεναλ για κόντρα. Στο Σίτι – Γιουνάιτεντ το διπλό του 7,50 είναι πολύ μεγάλο, η Γιουνάιτεντ έχει εξαιρετική παράδοση στο «Ετιχαντ», δεν λέω όχι σε όποιον ψάξει την μπόμπα.

Εγώ αν είχα όρεξη, πάντως, να ψάξω μια μεγάλη έκπληξη, θα την κυνηγούσα στο Λίβερπουλ – Μπράιτον.

Με νέο προπονητή η Μπράιτον, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει πολλά ο Ντε Τσέρμπι, τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές, μέχρι και ο ίδιος να δει τι γίνεται. Εξάλλου, ανέλαβε μια ομάδα στρωμένη και σε εξαιρετική κατάσταση. Στα 15 τελευταία της, μαζί με τα περσινά φυσικά, η Μπράιτον έχασε μόλις τα δύο (9 νίκες, 4 ισοπαλίες).

Το θέμα είναι η Λίβερπουλ, η οποία πριν από τη διακοπή ξεκάθαρα δεν ήταν καλά. Προφανώς η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα χτισμένη χρόνια σε στέρεες βάσεις και είναι πολύ πιθανό να συνέλθει άμεσα. Και όταν συνέλθει να μην μπορεί να τη σταματήσει κανείς. Η εικόνα όμως, που είχαμε πριν από τη διακοπή, ήταν μιας ομάδας με σημαντικά θέματα, τόσο ως προς την αμυντική λειτουργία και το ντεφορμάρισμα παικτών που είναι κλειδιά, όσο και ως προς τη λειτουργία της στη μεσαία γραμμή, λόγω και των πολλών απουσιών.

Σε κάθε περίπτωση το 8,50 ξεφεύγει και σηκώνει ότι είδους κάλυψη θέλετε.

Στα υπόλοιπα δεν έχω κάτι ιδιαίτερο, λίγο Κρίσταλ Πάλας (αν και πιστεύω η Τσέλσι θα συνέλθει αργά-γρήγορα) και λίγο Εβερτον (έχει και κάμποση ισοπαλία το ματς με τη Σαουθάμπτον).

Τσάμπιονσιπ

Εδώ νομίζω μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι με βάση τις αλλαγές προπονητών που αναφέραμε παραπάνω.

Κυρίως αναφέρομαι σε Χάντερσφιλντ (που πλέον είναι με νέο προπονητή) και Γουίγκαν, η οποία αντιμετωπίζει την «ακέφαλη» Ρόδεραμ. Τόσα χρόνια το γνωρίζετε καλά, ότι μας αρέσει να παίζουμε πάνω στις αλλαγές προπονητών, όταν βέβαια οι συνθήκες είναι καλές. Και τώρα έχω την αίσθηση ότι είναι καλές.

Από τη μία έχουμε μια Χάντερσφιλντ με ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας, που ήταν από τα φαβορί για πλέι οφ, αλλά το ξεκίνημά της ήταν πολύ χειρότερο του αναμενομένου γι’ αυτό και άλλαξε προπονητή.

Δεν γνωρίζω πως θα «κάτσει» η φάση με τον Φοθέρινγκχαμ, είναι ένας άπειρος προπονητής, όμως ένα αρχικό μπουστάρισμα θεωρώ δεδομένο ότι θα πάρει η Χάντερσφιλντ. Και ξαναλέω, η Χάντερσφιλντ είναι μια ομάδα με καλό ρόστερ.

Η προσεχής αντίπαλός της, Ρέντινγκ, είναι το… ανάποδο: από τα φαβορί για υποβιβασμό, αλλά μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές κάνει πρωταθλητισμό! Η μοναδική στην κατηγορία που δεν έχει ισοπαλία: 6 νίκες, 4 ήττες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι από τις ομάδες της πρώτης 11άδας της βαθμολογίας, μόνο εκείνη και η Μπλάκμπερν έχουν αρνητικό συντελεστή τερμάτων. Δεν είναι συνηθισμένο μια ομάδα που είναι τρίτη στη βαθμολογία να έχει -4 συντελεστή τερμάτων. Αυτό έχει γίνει γιατί όλες οι νίκες της πλην μίας (Ρέντινγκ – Μπλάκμπερν 3-0) ήταν στο γκολ, ενώ έχει τρεις «βαριές» ήττες στην πλάτη της, οι δύο τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές: 0-3 από Σάντερλαντ, 4-0 από Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και 4-0 από Ρόδεραμ.

Το 3,60 μου κάνει.

Από την άλλη έχουμε τη Ρόδεραμ, η οποία-με βάση τα ρεπορτάζ και όχι δικές μου εκτιμήσεις- μοιάζει σοκαρισμένη από τις εξελίξεις με τον προπονητή. Δεν είναι μόνο ότι ο Πολ Γουόρν επέλεξε μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας (Ντέρμπι), είναι ότι ήρθε «χυλόπιτα» και από τον Μπόνερ της Κέμπριτζ, που ήταν ο Νο1 στόχος και έδειχναν να είναι κοντά σε συμφωνία.

Ο Γουόρν δεν ήταν μια απλή υπόθεση για τη Ρόδεραμ, ήταν 6 χρόνια εκεί, με ανόδους και πολλές καλές στιγμές. Πλέον, η Ρόδεραμ στρέφεται στον προπονητή της Σάτον, Ματ Γκρέι.

Θεωρώ πολύ πιθανό η Ρόδεραμ, που επίσης ήταν από τα φαβορί για υποβιβασμό και ξεκίνησε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, να εμφανιστεί επηρεασμένη. Αντιμετωπίζει και μια Γουίγκαν, η οποία εκτός έδρας είναι αήττητη έχοντας περάσει από έδρες όπως της Χάντερσφιλντ (1-2), της Λούτον (1-2), της Μπέρμιγχαμ (0-1) και της Νόριτς (1-1)! Στο 3,20, μου κάνει κι αυτό.

Υπόλοιπα

Στη Λιγκ 1, προφανώς χτυπάει στο μάτι η απόδοση στο Ιπσουιτς – Πόρτσμουθ, το διπλό στο 4,75 είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για δύο ομάδες που μοιράζονται τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (μάλιστα η Πόρτσμουθ έχει και ένα ματς λιγότερο), δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει αυτό το σετ. Η Ιπσουιτς, μάλιστα, προέρχεται και από ήττα, 2-1 από την πρωτοπόρο Πλίμουθ με ανατροπή και δεν κέρδισε ούτε στο αμέσως προηγούμενο με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Η Πόρτσμουθ είχε ρεπό την προηγούμενη εβδομάδα. Προφανώς είναι καλή η Ιπσουιτς, προφανώς δυνατή στην έδρα της, καμία αντίρρηση ότι πρέπει να είναι το φαβορί, αλλά το 1.80 είναι πιο κάτω και από κάτω!

Και στο Μπέρτον – Φόρεστ Γκριν ξεφεύγει το διπλό, δεν γίνεται η ουραγός να δίνει 1,85 (4,20 το διπλό). Δεν θα παίξω ξανά Φόρεστ Γκριν, αλλά το σετ είναι λάθος.

Μια ομάδα που δεν μπορώ να ψυχολογήσω εύκολα στη Λιγκ 2 είναι η Ρότσντεϊλ, η οποία είναι προτελευταία, με 7 ήττες σε 10 ματς. Αντικειμενικά δεν είναι για τόσο χαμηλά, μου κάνει εντύπωση όμως που είναι στο 2,30 στο ματς με τη Ντόνκαστερ, μια σαφώς καλύτερη ομάδα. Το 3,20 του διπλού συζητιέται, εξάλλου η Ντόνκαστερ έβγαλε αντίδραση στο τελευταίο.

Αυτά είναι. Πιο πολύ μ’ αρέσουν τα δύο της Τσάμπιονσιπ, η Χάντερσφιλντ και η Γουίγκαν. Αν έβαζα κι ένα τρίτο θα ήταν Πόρτσμουθ, αλλά ΟΚ, αυτό είναι ένα ζόρικο ματς, είναι καλή η Ιπσουιτς, θα ήταν κυρίως λόγω απόδοσης. Οπότε θα μείνω με αυτά που μου αρέσουν περισσότερο. Μονά και δυάδα. Τα λέμε ξανά την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος