552

Μάκης Μηνδρινός

Δύο ομάδες που ξέρουν να παίζουν εκτός έδρας

Χαιρετώ! Μία από τις πιο συνηθισμένες φράσεις μας εδώ στο betsellers είναι «σημασία στο στοίχημα έχει η χημεία». Είναι σημαντικότερη ακόμα και από το ποσοστό προβλέψεων. Μπορεί κάποιος έχοντας μία σωστή πρόβλεψη σε πέντε παιχνίδια να κερδίσει, αν επιλέξει όντως το σωστό παιχνίδι να βάλει στο κουπόνι του. Και, αντίστοιχα, μπορεί ο άλλος, με 3/5 να χάσει, αν στο κουπόνι του έχει επιλέξει κάποιο από τα δύο που δεν πέρασαν.

Μερικές φορές λέμε, καλύτερα η δεξαμενή των αγώνων να είναι μικρή παρά μεγάλη, καθώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχεις τη σωστή χημεία. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η χημεία, στο να διαλέξεις αυτά που «πρέπει» παίζει πολύ ρόλο και η ρέντα.

Ένα καλό παράδειγμα για τον πρόλογο που έκανα, ήταν το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα.

Σε μια τέταρτη αγωνιστική Τσάμπιονς Λιγκ που οι «τουφεκιές» έσκαγαν η μία μετά την άλλη και που μάλιστα για τις περισσότερες από αυτές είχαμε κάνει και ανάλυση με τον Βασίλη στο Vidcast/Podcast της Δευτέρας και σε μια εξαιρετική αγωνιστική στο Γιουρόπα/Κόνφερενς Λιγκ, εγώ έχασα παίζοντας μόνο την Πρέστον.

Θα μου πεις, «αφού μόνο Αγγλία παίζεις, τι παραπονιέσαι;».

Ισχύει ως ένα βαθμό. Θέλω να πω, Πρέστον θα έπαιζα ούτως ή άλλως (btw η εικόνα της δεν ήταν για να χάσει). Αλλά ειδικά με τα του Γιουρόπα, έπρεπε να το κυνηγήσω λίγο παραπάνω. Μία η Μπέτις την προηγούμενη εβδομάδα, μία η Τράμπζον χθες, δεν αναφέρομαι καν σε Παρτίζαν και… Ρόμα που μιλάσαμε στο Vidcast. Δεν θα υπήρχε μεγάλη διαφορά, θα έχανα την Πρέστον, θα κέρδιζα την Τράμπζον, ένα μικρό κέρδος θα είχα.

Αναφέρομαι στην προσέγγισή μου, που θα έπρεπε να είναι διαφορετική.

Ειδικά σε μια περίοδο, που η Αγγλία ακόμα δεν έχει στρώσει, που δεν έχει ξεκινήσει καλά.

Anyway, πάμε στο φρέσκο πρόγραμμα, το οποίο είναι γεμάτο ντέρμπι. Όχι μόνο στην Αγγλία, σε όλη την Ευρώπη. Και μην ξεχνάμε ότι μεσοβδόμαδα ακολουθεί φουλ πρόγραμμα, με εμβόλιμες αγωνιστικές και Κύπελλα σε όλες τις χώρες.

Πρέμιερ Λιγκ

Ξεχωρίζει φυσικά το κυριακάτικο Λίβερπουλ – Σίτι και μετά από χρόνια βλέπουμε το σετ στο συγκεκριμένο ζευγάρι να έχει τέτοια απόκλιση. Ασος λίγο κάτω από το 4,00 και διπλό κάτω από 2,00 (1,85). OK, ξεφεύγει λίγο ο άσος που έπρεπε να είναι κάπου στο 3,40, από την άλλη όμως πώς αυτή η άμυνα της Λίβερπουλ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο απαιτητικό ματς; Ναι, ξέσπασε η Λίβερπουλ, ξεμπούκωσε ο Σαλάχ, αλλά θυμάμαι πρόσφατα και εκείνο το 9-0 επί της Μπόρνμουθ, που λέγαμε, έλα ξύπνησε, αλλά δεν…

Στα υπόλοιπα, μπορούμε να κάνουμε στάσεις στα Λέστερ – Πάλας (3,10 το διπλό), Γουλβς – Νότιγχαμ (5,00 το διπλό) και Γιουνάιτεντ – Νιουκάστλ (3,60 το διπλό).

Το τελευταίο κόβεται λόγω απόδοσης. Στο Λίβερπουλ – Νιουκάστλ έδινε κοντά στο 10,00 το διπλό, τώρα προφανώς δεν περίμενα να δίνει τόσο, αλλά για να μπω όντως στη διαδικασία να το σκεφτώ σοβαρά θα έπρεπε να είναι πάνω από 4,00.

Στο Γουλβς – Νότιγχαμ, ο 18ος που έχει 6 βαθμούς υποδέχεται τον 19ο που έχει 5 βαθμούς. Δεν αντιλέγω ότι στα χαρτιά η Γουλβς έχει καλύτερη ομάδα, καλύτερο υλικό, υψηλότερο ταβάνι.

Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι καλή περίοδος για τη Γουλβς. Είναι ακόμα σε αναζήτηση προπονητή, με τον Μαρτίνς του Ολυμπιακού και τον Σάντο (τον πρώην της) να είναι αυτή τη στιγμή τα φαβορί. Μέσα σε όλα οι τραυματισμοί δεν την αφήνουν (παραμένουν εκτός Χιμένες, Νέτο) και το μόνιμο πρόβλημά της, εξακολουθεί να υπάρχει, δεν βάζει γκολ ούτε με… αίτηση.

Μιλάμε για 3 γκολ σε 9 ματς.

Συμφωνούμε ότι η Νότιγχαμ δεν αποτελεί υπόδειγμα σταθερότητας και ότι δέχεται εύκολα γκολ. Απέναντί της όμως αύριο θα έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Προφανώς πρέπει η Γουλβς να είναι φαβορί, όμως σαν ξεφεύγουν λίγο οι αποδόσεις.

Τέλος, ομάδα που έχει δεχθεί 24 γκολ σε 9 αγωνιστικές και είναι ουραγός, δεν μπορεί να είναι φαβορί κόντρα σε μια ομάδα που φέτος έχει χάσει μόνο από Σίτι (με ανατροπή από 2-0), Αρσεναλ και Τσέλσι (με γκολ στο 90’).

Και έχει περάσει αλώβητη από «Ανφιλντ» (1-1) και Νιουκάστλ (0-0). Η Πάλας είναι «μανούλα» όταν βρίσκει χώρους και η άμυνα της Λέστερ είναι ο ορισμός του «είμαι ευάλωτος αμυντικά».

Υπόλοιπα

Στις μικρότερες κατηγορίες είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Στην Τσάμπιονσιπ, Μίντλεσμπρο και Γουέστ Μπρομ βρίσκονται ακόμα σε αναζήτηση προπονητή (δεν αποκλείεται στη Γουέστ Μπρομ να πάει ο Κορμπεράν) και έχουν και οι δύο επικίνδυνα ματς: η Μίντλεσμπρο υποδέχεται την Μπλάκμπερν που είναι ο ορισμός του ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο και η Γουέστ Μπρομ αντιμετωπίζει εκτός της Ρέντινγκ, με την γηπεδούχο να είναι αουτσάιντερ.

Ύπουλα και τα δύο και ακόμα περισσότερο ύπουλο είναι το Λούτον – ΚΠΡ. Πιο ψυλλιασμένη η απόδοση βέβαια, είναι στο 3,50, αλλά και εκεί υπάρχει λαθάκι. Οσο και να σέβομαι τη Λούτον όταν παίζει εντός έδρας, δεν γίνεται να παραβλέψω το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν είναι καλά. Μιλάω για τις εμφανίσεις της και όχι για τα αποτελέσματά της.

Στο 0-0 με τη Γουέστ Μπρομ ήταν τυχερή. Στο 3-3 με τη Χάντερσφιλντ εκμεταλλεύτηκε τα αστεία δώρα της αντίπαλης άμυνας. Στο 2-0 με τη Χαλ ήταν χειρότερη απ’ αυτό που δείχνει το αποτέλεσμα. Αναγνωρίζω ότι ακόμα και χωρίς να είναι καλά, βρίσκει τον τρόπο να μη χάνει. Από την άλλη, είναι τυχαίο που εντός έδρας φέτος νίκησε μόνο τη Μπλάκμπερν (2-0); Σε 7 ματς εντός έχει μία νίκη, 4 Χ και δύο ήττες.

Από την άλλη, για όποιον δεν το έχει πάρει χαμπάρι, η ΚΠΡ είναι πρώτη! Ισόβαθμη με Σέφιλντ και Νόριτς, αλλά πρώτη. Και προέρχεται από τρεις σερί νίκες, ενώ στο τελευταίο με τη Ρέντινγκ έβγαλε και χαρακτήρα καθώς βρέθηκε να κυνηγάει κόντρα στη ροή του ματς, αλλά το γύρισε στο δεύτερο. Εκτός έδρας έχει τρία σερί διπλά: σε Σέφιλντ (είπαμε, πρώτη είναι), Μπρίστολ Σίτι (πάντα δυνατή εντός) και Μίλγουολ (παραδοσιακή έδρα το Ντεν), ενώ συνολικά σε 7 εξόδους έχασε μόνο από Μπλάκμπερν στην πρεμιέρα και Σουόνσι, έχοντας φύγει αλώβητη από Σάντερλαντ (2-2), Γουότφορντ (3-2), Ντεν (2-0 τη Μίλγουολ) και Σέφιλντ (1-0)!

Στη Λιγκ 1 δεν έχω τίποτα.

Στη Λιγκ 2, Νιούπορτ και Κρόουλι είναι σε αναζήτηση προπονητή, το ενδιαφέρον project στην Κρόουλι που είχαμε μιλήσει και το καλοκαίρι, δεν δείχνει να πηγαίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Και οι δύο ομάδες παίζουν τώρα μεταξύ τους! Άντε βγάλε άκρη… Στοιχηματικά, το 4άρι της Ντόνκαστερ μοιάζει μεγάλο, όπως και το 4,20 της Νορθάμπτον, αλλά ως εκεί.

Εγώ τουλάχιστον δεν μπλέκω παραπάνω.

Οπότε τι έχουμε; Πάλας και Νότιγχαμ από την Πρέμιερ Λιγκ, ΚΠΡ από την Τσάμπιονσιπ. Θα πάω σε μόνα-δυάδα, Πάλας και ΚΠΡ. Δεν λέω όχι σε Νότιγχαμ, η απόδοση είναι τεράστια, τα δεδομένα τα αναλύσαμε. Τα λέμε και ραδιοφωνικά στις 17:00.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος