2483

Μάκης Μηνδρινός

Shut down!

Χαιρετώ! Φτάσαμε, λοιπόν, στο τελευταίο κείμενο της σεζόν. Από Παρασκευή βράδυ κλείνουν οι υπολογιστές, στόχος μου είναι να ξανανοίξουν 31 Ιουλίου. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω, αλλά θα προσπαθήσω. Με κάνα κινητό θα τη βγάλουμε, από ‘κει θα γίνεται η –όποια- ενημέρωση για τα βασικότερα ειδησεογραφικά που θα «τρέξουν» όλο αυτό το διάστημα.

Σε προηγούμενες στήλες αναλύσαμε στοιχηματικά τη σεζόν, είδαμε και τι κινείται στην Αγγλία σε αυτόν το μήνα που μεσολάβησε από το τέλος των πρωταθλημάτων. Προπονητές, σημαντικότερες μεταγραφές, γενικά ό,τι ενδιαφέρον υπήρχε. Και οι μεταγραφές προφανώς συνεχίζονται, μέχρι τέλος Αυγούστου που κλείνει το παράθυρο έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας.

Πολύ καλές οι κινήσεις της Εβερτον ως τώρα, της Μπόρνμουθ, ενώ από τις πιο μεγάλες η Αρσεναλ δείχνει… περίεργη και ασυνήθιστη (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) κινητικότητα. Όταν με το καλό επιστρέψω θα τα ξαναδούμε αυτά. Στοιχηματικά, η σεζόν ήταν σχεδόν μία η άλλη. Μικρές απώλειες, φέτος ήταν καλύτερη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες.

Είδαμε λεπτομερώς τι κάναμε καλά και τι λάθος, όλα αυτά είναι οδηγός για την επόμενη ημέρα. Ο Βασίλης ήδη έκανε μια πρώτη κουβέντα ενόψει της επόμενης σεζόν, σας ανέλυσε τον τρόπο που σκέφτεται να πορευθεί. Διαφοροποιεί αρκετά πράγματα, είναι ένα μοντέλο που ειδικά τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται όλο και περισσότερο. Και καλά κάνει, αν θέλετε την άποψή μου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γράψει και έχουμε συζητήσει από κοντά με αρκετούς από εσάς που ήταν στις συνάξεις, ότι κανονικά η δική μας δουλειά πρέπει να τελειώνει στην πρόταση. Από ‘κει και πέρα, ο τρόπος που θα παίζει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Η κάβα μπήκε περισσότερο για τη διαχείριση και λιγότερο για το… πανηγύρι (με την καλή ή κακή έννοια) στο τέλος (ή και κατά τη διάρκεια) μιας σεζόν.

Το ευχάριστο είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό το κατάλαβε αυτό 100%. Δεν είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος αυτό, θέλει υπομονή και επιμονή. Στην εποχή που τα στοιχηματικά σάιτ/μπλογκ ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και οι προτάσεις είναι αμέτρητες, εγώ σκοπεύω να το πάω… ανάποδα, να μειώσω ακόμα περισσότερο το παιχνίδι μου του χρόνου.

Για την ακρίβεια, στόχος μου είναι να μειωθούν αρκετά τα εκτός Αγγλίας. Ετσι κι αλλιώς η βάση είναι η Αγγλία, αυτό ισχύει πάντα, αυτό δεν αλλάζει. Θα δούμε περισσότερα μονά αποδεκτά, πιθανότατα θα μπει περισσότερο στο παιχνίδι και το ασιατικό χάντικαπ. Από ‘κει και πέρα, δεν λέω πως θα έχω αποκλειστικά μονά αποδεκτά όπως ο Βασίλης, το αφήνω ανοιχτό… Θα θυμάστε, όμως, ότι κάπου στον Νοέμβρη, όταν κοίταξα τα κιτάπια μου και είδα αυτή την πολύ μεγάλη τρύπα που προέρχονταν από τις πολλές στήλες, το πήρα λίγο… αλλιώς.

Τα πάτεντ έγιναν είτε σκέτα μονά αποδεκτά, είτε –στη χειρότερη- τρίξι. Είτε κάτι ενδιάμεσο: ένα μονό αποδεκτό και το ίδιο μαζί με άλλα δύο τρίξι. Μειώθηκαν πολύ οι στήλες έκτοτε και θεωρώ πως ήταν ο βασικός λόγος που οι περίπου 4.000 μονάδες έφτασαν κοντά στις 5.500 τέλος Μαρτίου. Οι πολλές στήλες δεν βοηθούν εκτός αν η χημεία είναι καλή.

Η καλή χημεία, όμως, αποδεικνύεται πως δεν είναι… σίγουρη. Ισα ίσα! Από ‘κει και πέρα, ξέρω πως η στήλη της Παρασκευής βοηθάει πολύ. Βοηθάει και μένα, μη νομίζετε… Από την άλλη, φεύγει σχεδόν όλη η Παρασκευή για να βγει όπως πρέπει, κάτι που με αφήνει πίσω σε διάφορα άλλα ζητήματα της δουλειάς. Δεν ξέρω αν θα βγει φέτος. Θα προσπαθήσω να έχει την ίδια μορφή όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα.

Βλέποντας και κάνοντας… Όπως και να ‘χει θα τα πούμε αρχές Αυγούστου, όπου θα ξαναμπούμε κανονικά σε ρυθμούς στοιχηματικούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς για την παρέα, την υπομονή, τα σχόλια, την κουβέντα που είχαμε αρκετές φορές μέσα στη σεζόν. Και φυσικά στον Βασίλη! Να περάσετε καλά, να προσέχετε όσοι ξεκινήσετε τις εξορμήσεις, καλά μπάνια και καλές μπύρες.

Οι υπόλοιποι υπομονή, θα ‘ρθει η ώρα σας! Να ‘στε καλά. ΥΓ. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε ένα πρόβλημα σε όσους επιχειρούσαν να μπουν από το κινητό στο chat και το forum του betsellers, επειδή πάνω δεξιά έβγαινε το user name του καθενός και κάλυπτε τις δύο αυτές κατηγορίες. Προσωρινά, μέχρι να λυθεί το ζήτημα, όσοι θέλουν να μπουν από κινητό σε forum ή chat, μπορούν να βρουν τα συγκεκριμένα «κουμπιά» στο τέλος της σελίδας (δίπλα από τους όρους χρήσης).

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος