1662

Μάκης Μηνδρινός

Λίγο Νάσιοναλ Λιγκ

Χαιρετώ! Το Σάββατο το απόγευμα, λίγο μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλνερ, μίλησα με φίλο που είχε παίξει και αυτός την κόντρα της Λίβερπουλ. «Είναι νωρίς ακόμη, πολύ νωρίς για Αγγλία, αλλά μετά και το ματς αυτό δεν το χάνει φέτος η Λίβερπουλ», αυτό του είπα. Μία μέρα αργότερα ήρθε και η νέα ήττα της Σίτι από τη Γουλβς και πλέον η ομάδα του Κλοπ είναι στο +8 μετά από μόλις 8 αγωνιστικές.

Η διαφορά είναι αναστρέψιμη, Αγγλία είναι. Και με όλα όσα έχουν δει τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί της Λίβερπουλ, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι έγιναν το μεγάλο φαβορί. Μπορεί να μην είναι σίγουροι ακόμα κι αν η διαφορά φτάσει σε διψήφια επίπεδα. Αυτό που βλέπω εγώ όμως, με ένα λίγο πιο αντικειμενικό μάτι και συναίσθημα, είναι ότι παίκτες και προπονητής της Λίβερπουλ είναι κάτι περισσότερο από έτοιμοι.

Εχουν μάθει να κερδίζουν, το κάνουν ακόμα κι όταν δεν είναι καλά. Η Λίβερπουλ δεν έχει ανεβάσει ακόμα στροφές και είναι στο +8. Της πηγαίνουν όλα! Ακόμα και το Σάββατο, ένα ματς που δεν έδειχνε ότι θα το πάρει, που πήγε καρφί για 1-1, το πήρε με εντελώς χαζό πέναλτι στο 94’. Νομίζω πως ναι, είναι η ώρα της. Και δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν τη δω να μένει γρήγορα εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτά θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα…

Στοιχηματικά έγινε τρελός χαμός. Από τις πολύ επιτυχημένες εμπνεύσεις του TZANAbetη της Kingbet η παρακάτω φωτογραφία που δημοσίευσε τη Δευτέρα:

tzanabetis

Ειδικά σε Πρέμιερ Λιγκ και Γερμανία έγινε της κολάσεως.

Η Γουλβς έδινε πάνω από 20,00. Η Μπράιτον πάνω από 5,00. Η Νιουκάστλ κοντά στο 4,00, το ίδιο και η Πάλας. Μέσος όρος απόδοσης των σημείων που πέρασαν το 4,71! Στη Γερμανία ακόμα… χειρότερα: Η Χόφενχαϊμ πάνω από 23,00, η ισοπαλία στο Σάλκε – Κολωνία πάνω από 4,30, κάπου εκεί το Χ και στο Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ. Ο μέσος όρος απόδοσης των σημείων που επαληθεύτηκαν ήταν 5,24!

Στα δικά μας, μπορεί η Λέστερ να μην μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό όπως είπαμε και παραπάνω, αλλά η Μπάροου έφερε κέρδος με το διπλό που έβγαλε στην έδρα της Μπρόμλι.

Γενικά οι (λίγες) σκέψεις που αναφέραμε για το Σάββατο ήταν… μοιρασμένες. Η Λέστερ και η Μπλάκμπερν έχασαν, η Νότιγχαμ και η Μπάροου κέρδισαν και οι Τσέλτεναμ και Εξετερ έμειναν στο Χ.

Στο μεσοβδόμαδο κουπόνι έχουμε ηρεμία. Είναι η δεύτερη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις οι ρυθμοί πέφτουν. Μια εμβόλιμη Νάσιοναλ Λιγκ έχει σήμερα και… that’s all.

Με το Λιγκ Τρόφι δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, οπότε κάποιες μικρές σκέψεις για Νάσιοναλ Λιγκ έκανα. Λέω μικρές γιατί το πρόγραμμα δεν βοηθάει.

Νάσιοναλ Λιγκ

Ουσιαστικά το μόνο που μου αρέσει λίγο παραπάνω είναι το διπλό στο Στόκπορτ – Χάρτλπουλ, με το διπλό να αγγίζει το 3,00 (στο 2,90 για την ακρίβεια). Είναι αυριανό (Τετάρτη) και τηλεοπτικό.

Όχι ότι η απόκλιση στο σετ είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με αυτό που περίμενα, αλλά ΟΚ, το είχα στο μυαλό μου ως ισορροπημένο ή οριακό φαβορί τη Χάρτλπουλ. Η Στόκπορτ είναι αυτή τη στιγμή η πιο ντεφορμέ ομάδα της Νάσιοναλ Λιγκ μαζί με την Μέιντενχεντ. Σε 6 ματς έχει μόλις ένα βαθμό και με γκολ στο διάστημα αυτό 1-15! Εντυπωσιακό… Εχει να βάλει γκολ 375 αγωνιστικά λεπτά!

Την ίδια ώρα η Χάρτλπουλ είναι τρία ματς αήττητη, έρχεται από σπουδαία νίκη κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, Γέοβιλ, σε ματς μάλιστα που εξελίχθηκε εντυπωσιακά: ισοφαρίστηκε στο 90’ και αμέσως μετά πήρε εκ νέου προβάδισμα για το 2-1! Επίσης, έχει μία από τις καλύτερες εκτός έδρας άμυνες της κατηγορίας.

Και –επαναλαμβάνω- αντιμετωπίζει μια ομάδα που έχει να σκοράρει 4 ματς και κάτι. Περιμένω παιχνίδι του 0-0 ή 0-1. Είναι το μοναδικό ενδιαφέρον ματς στο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα.

Προσωπικά δεν θα παίξω. Αν δω ότι αύριο το διπλό καβατζάρει το 3,00 ίσως κάνω ένα μικρό bet. Θα σας ενημερώσω γιατί αύριο σκοπεύω να ανεβάσω νέα στήλη. Αρκετά διαφορετική σε σχέση με τις… κανονικές.

Θα δούμε κάποια λίγο πιο εξειδικευμένα στατιστικά από Πρέμιερ Λιγκ μέχρι Λιγκ 2, γιατί νομίζω ότι πραγματικά έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Βγαίνουν συμπεράσματα και αξίζει να τα βάζουμε στη μελέτη μας.

Από ‘κει και πέρα, νέα στοιχηματική στήλη ξανά την Παρασκευή, με τα ματς του Σ/Κ. Η στήλη θα ανέβει το πρωί γιατί μετά θα αναχωρήσουμε προς τα πάνω.

Με τους Θεσσαλονικείς θα τα πούμε και από κοντά το Σάββατο, όσοι θέλετε ξέρετε που θα μας βρείτε: Ούζου Μέλαθρον το Σάββατο στις 21:00, με όλες τις λεπτομέρειες να είναι εδώ. Για να είμαστε σωστοί και με το μαγαζί όσοι έχετε αποφασίσει ότι θα έρθετε στείλτε μας ένα mail στο billaras@betsellers.

com ώστε να ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας.

ΥΓ. Εριξα μια ματιά και στα 5 ματς Κυπέλλου που έχει σήμερα. Είναι οι προκριματικοί γύροι ακόμα και σήμερα είναι η ρεβάνς όσων αγώνων έληξαν ισόπαλοι το Σάββατο. Μπήκα στο τρυπάκι να τα δω λίγο παραπάνω επειδή τσέκαρα πως και στα 5 ματς οι γηπεδούχοι δίνουν μαξ 1,70. Και οι φιλοξενούμενοι από 4,00 έως 10,00.

Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσουν όλα τα φαβορί, αν και για κάποιες ομάδες πραγματικά δεν έχω καθόλου άποψη και δεν μπορώ να βρω και κάτι. Στο Σλάου – Τσίπενχαμ όμως είναι ματς δύο ομάδων που παίζουν στο Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ. Η Σλάου φέτος είναι άκρως ανταγωνιστική και φαίνεται έτοιμη να χτυπήσει πλέι οφ. Δεν αποκλείω λοιπόν το μυαλό της να είναι περισσότερο στο πολύ μεγάλο ματς που ακολουθεί το Σάββατο με αντίπαλο την Μπίλερικεϊ στο πρωτάθλημα.

Η Τσίπενχαμ έρχεται από 5 σερί ισοπαλίες και γενικά έχει να χάσει από τις 7 Σεπτέμβρη. Ισως εδώ έχουμε μια έκπληξη. Δεν παίζω πολύ απλά γιατί αυτά είναι εικασίες δικές μου. Δεν υπάρχουν ρεπορτάζ που να επιβεβαιώνουν ότι η Σλάου θα έχει αλλαγές…

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος