1475

Μάκης Μηνδρινός

Τι απομένει στα πρωταθλήματα

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, καλή Ανάσταση εύχομαι, με υγεία πάνω απ’ όλα. Λίγο (έως πολύ) διαφορετικό το Πάσχα φέτος, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Καλά να είμαστε, θα ακολουθήσουν πολλά Πάσχα ακόμα…

Σήμερα, μην ξεχνιόμαστε, θα τα πούμε live στις 19:00 από τη σελίδα του betsellers στο facebook.

Καραντίνα, χαβαλές, αθλητικά, ό,τι θέλετε. Περάστε για ένα γεια, είναι προφανώς για όλους το live, όχι μόνο για τους συνδρομητές. Μια πολύ μικρή πρώτη γεύση την πήρατε κάποιοι στο δοκιμαστικό που κάναμε την Κυριακή, σήμερα θα είναι το πρώτο official! Οπότε σας περιμένουμε!

Βλέποντας και κάνοντας

Όπως έλεγα και στον Βασίλη την προηγούμενη εβδομάδα, τελειώνουν και τα θέματα σιγά σιγά, δεν θα έχουμε τι να γράψουμε (γέλια)! Περιμένουμε πως και πως ανακοινώσεις για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, έστω κι αν όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και ανακοινώσεις να γίνουν, τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο έτσι όπως είναι η κατάσταση.

Για παράδειγμα, διαβάζω τις προθέσεις της ΟΥΕΦΑ. Που προσανατολίζεται λέει σε ένα κάτι σαν Final 8, με μονά ματς, σε ουδέτερα γήπεδα και χωρίς κόσμο, από τέλη Ιουλίου μέχρι μέσα Αυγούστου. Ενώ δηλαδή θα έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα. Και αν –λέμε αν- μέσα σε κάποια από αυτές τις ομάδες βρεθεί ένα, μόνο ένα, κρούσμα; Τι θα γίνει τότε; Σφίξαμε…

Anyway, επειδή μετά από περίπου ένα μήνα στο σπίτι και χωρίς ποδόσφαιρο, η σεζόν μου φαίνεται ήδη πολύ μακρινή, μπήκα σήμερα να δω τι απομένει στο κάθε πρωτάθλημα.

Πόσες αγωνιστικές μένουν στις μεγάλες λίγκες και στις Αγγλίες για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Είχε κάνει ένα παρόμοιο και ο Βασίλης τέλος Μαρτίου, βάζοντας μέσα και τα Κύπελλα. Βλέποντας τους αριθμούς καταλαβαίνουμε ότι έχει… ψωμί ακόμα η φάση, σε πολλά πρωταθλήματα ο αριθμός των αγωνιστικών που απομένουν είναι διψήφιος.

«Χρειαζόμαστε 56 ημέρες»

H Football League Αγγλίας (Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2) τα έβαλε κάτω και ανακοίνωσε ότι για να ολοκληρωθεί η σεζόν χρειάζονται ακριβώς 56 ημέρες. Δύο μήνες δηλαδή. Και φυσικά όλα τα ματς κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που φυσικά θα ισχύσει παντού. Εδώ λέγεται ότι χωρίς κόσμο θα γίνουν και όλα τα ματς της επόμενης σεζόν μέχρι το τέλος του 2020.

Στην επιστολή που εστάλη στις 71 ομάδες της Football League, η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι καμία ομάδα δεν θα επιστρέψει στις προπονήσεις μέχρι τουλάχιστον τις 16 Μαΐου. Δεν αναφέρεται πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα ματς, όμως μιλάμε κυρίως για παιχνίδια δύο φορές την εβδομάδα, φουλ στις εμβόλιμες δηλαδή. Και κανονικά τα πλέι οφ, αλλά όχι στο Γουέμπλεϊ.

  Αναφέρεται, επίσης, ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει αργότερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί (παραδοσιακά αρχίζει τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου).

Πάμε να δούμε τι απομένει για το κάθε πρωτάθλημα:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ (ΑΓ.)
Σούπερ Λιγκ (Ελλάδα) 0 από 10 (πλέι οφ) 10 ακόμα
Πρέμιερ Λιγκ (Αγγλία) 29 από 38 (+πλέι οφ) 9 ακόμα
Τσάμπιονσιπ (Αγγλία) 37 από 46 (+πλέι οφ) 9 ακόμα
Λιγκ 1 (Αγγλία) 35 από 44 (+πλέι οφ) 9 ακόμα
Λιγκ 2 (Αγγλία) 37 από 46 (+πλέι οφ) 9 ακόμα
Νάσιοναλ Λιγκ (Αγγλία) 38 από 46 (+πλέι οφ) 8 ακόμα
Ιταλία 26 από 38 12 ακόμα
Ισπανία 27 από 38 11 ακόμα
Γερμανία 25 από 34 9 ακόμα
Γαλλία 28 από 38 10 ακόμα
Ολλανδία 26 από 34 8 ακόμα
Τουρκία 26 από 36 10 ακόμα
Πορτογαλία 24 από 34 10 ακόμα

 

Σε πολλά από τα παραπάνω πρωταθλήματα μετά το τέλος των αγωνιστικών θα ακολουθήσουν πλέι άουτ με ομάδα/ες β’ κατηγορίας.

Οπότε χρειάζονται 1-2 εβδομάδες ακόμα στο καθένα. Αν βάλουμε κάτω τις ημερομηνίες και υπολογίσουμε ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. Γερμανία), τα περισσότερα πρωταθλήματα πάνε για επανέναρξη μέσα στον Ιούνιο, όπως καταλαβαίνετε είναι δεδομένο ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλος Ιουλίου. Σε κάποια ίσως και αρχές Αυγούστου, που έχει θέσει και όριο η ΟΥΕΦΑ.

Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά θα ξεκινήσει αργότερα η επόμενη σεζόν και κάπου εδώ επανερχόμαστε σε μια προηγούμενη στήλη, στο τι θα γίνει και τι θα περιμένουμε με το που ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Πολλά τα ερωτήματα. Με τις μεταγραφές τι θα γίνει; Πότε θα ανοίξει και πότε θα τελειώσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος όταν οι λίγκες θα φτάσουν μέχρι τέλος Ιουλίου; Τα προκριματικά σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα παίζονται, όταν τα πρωταθλήματα υπολογίζουν πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές για να τελειώσει η σεζόν;

Δεν ξέρω τι και πως θα γίνει, πάντως μιλάμε για τρομερά συμπιεσμένο πρόγραμμα, που αμφιβάλλω αν θα δουλέψει και –κυρίως- αμφιβάλλω αν απ’ όλο αυτό βγουν αλώβητοι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι παίκτες…

Όλα αυτά και ό,τι άλλο θέλετε, θα τα πούμε και το απόγευμα, στις 19:00, στο live του betsellers στο facebook.

Φιλιά!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος